Nuori Ihminen Minä en kirjoita miellyttääkseni ketään tai sitoutuneena mihinkään ideologiaan. Minä preferoin ihmiskunnan selviämistä ja luovuutta, mutta näitäkään en ota dogmaattisesti.

Boddhisattva Teuvo Hakkarainen

  • Boddhisattva Teuvo Hakkarainen

Tämän tekstin tarkoitus on osoittaa, että Teuvo Hakkarainen on maamme politiikan väärinymmärretyin henkilö. Häntä on vääristelty valtamediassa enemmän kuin ketään toista, mukaan lukien arvostettu pääministerimme kenet media pyrkii maalaamaan tervejärkiseksi. Syyt tähän ovat vallan ja varallisuuden keskittymät jotka käyttävät mediaa omia intressejään massamediassa. Nämä intressit ovat läpi ihmiskunnan historiassa aina kannattaneet köyhiä syrjivää politiikkaa ja vastustaneet henkisestä heräämisestä puhuvia julkisia hahmoja. Ja juuri siitä syystä media kohtelee Hakkaraista niin leimaavasti. Hän on aikamme boddhisattva.

Tämä voi olla vaikeaa uskoa aluksi, mutta pyydän teitä kuuntelemaan perusteeni ja muodostamaan mielipiteenne vasta sen jälkeen.

"Bodhisattva eli "Valaistumisolento" tarkoittaa yleisesti ottaen henkilöä joka on sitoutunut mahāyāna polun myötätuntoon ja harjoittaa kuutta pāramitāta (ts. kuutta "täydellisyyden hyvettä", jotka ovat anteliaisuus, eettisyys, kärsivällisyys, tarmokas energisyys/ahkeruus, meditaatio ja viisaus) saavuttaakseen buddhuuden, jotta hän voisi vapauttaa kaikki olennot samsarasta."
fi.wikipedia.org/wiki/Bodhisattva

www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/nain-keskisuomalaiset-pitavat-puheenvuor...
"Listan toisesta päästä löytyy perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen. Viidenneksi vähiten puheenvuoroja pitänyt Hakkarainen on ollut vaalikaudella äänessä 21 kertaa. Hakkaraisen taakse jäivät Heli Paasio (sd.), Laila Koskela (ps.), Paula Lehtomäki (kesk.) ja Anu Urpalainen. Paasio ja Lehtomäki ovat olleet pitkään poissa perhevapaiden vuoksi ja Urpalainen aloitti edustajana vasta marraskuun lopulla. Koskela perusteli hiljaisuuttaan sairastelunsa vuoksi, joka oli vienyt kansanedustajan voimat ja äänen."
Nykyajan valtahierarkioista valtio väkivaltakoneistollaan pitää kansan maassa ja köyhänä, jakaen heikkojen rahat yritystukina rikkaille. Mitä enemmän tätä koneistoa estetään, sitä enemmän mahdollistetaan yhteiskunta jossa ihmiset voivat elää sorrosta vapaana. Viidestä vähiten puheenvuoroja pitäneestä kansanedustajasta 4 pyrkivät enemmän vaikuttamaan päätöksentekoon. Vain boddhisattva Hakkarainen on syvällisesti perehtynyt Taolaisuuteen. Hän kantaa vastuunsa kaikesta paineesta huolimatta ymmärtäen, että "mitä enemmän on lakeja ja asetuksia, sitä enemmän on varkaita ja rosvoja."


"Olen tottunut aina tekemään"
Boddhidharma Hakkarainen sisäistää Zenin keskeisen Wu Wei periaatteen. Tämä mystinen "ei-toiminnan" tila tarkoittaa sellaisen sisäisen tilan harjaannuttamista, jossa oikea toiminta virtaa vaivatta, tanssinomaisessa vuorovaikutuksessa ulkomaailman kanssa. Tämän spontaanin toiminnan boddhisattva Hakkarainen on sisäistänyt pitkän henkisen tiensä seurauksena.

Kaikki ne kännit, ylinopeudet, naiskohut joilla massamedia on yrittänyt boddhisattvaamme koittanut mustamaalata.
Chögyam Trungpa on ehkä merkittävin Tiibetiläisen buddhalaisuuden tutustuttaja länsimaiselle yleisölle. Myös hänet tunnettiin lukuisista suhteistaan naispuolisiin oppilaisiinsa sekä suuresta alkoholinkulutuksestaan. Näin ollen nämä tavat eivät ole niin harvinaisia henkisissä mestareissa kuin yleensä oletetaan. Ja henkisyyttä mitatessamme tärkeintä ei ole mitä on tapahtunut, vaan miten boddhisattva Hakkarainen on tapahtumiin suhtautunut. Ja tässäkin hänen sisäinen rauhansa ja rohkeutensa on loistanut. Muiden poliitikkojen yrittäessä vältellä "skandaaleita," boddhidharma Hakkarainen on aina myöntänyt kaiken. Hän on myös itse aktiivisesti soittanut lehtiin kertoakseen edellisen illan menoista.  


Tämä 7 minuutin pätkä ilmentää selkeästi, kuinka boddhisattvamme ymmärtää sanojen irrallisuuden siitä mihin niillä pyritään osoittamaan. Haastamalla "rasisti" -leiman kysymällä, kuinka sitä voisi käytännössä mitata, hän haastaa sen mihin haastattelija sillä termillä yhteisesti havaittavissa olevassa todellisuudessa pyrkii viittaamaan.
Boddhidharma Hakkarainen on myös harrastanut syvällistä itsetutkiskelua, jonka avulla hän pystyy näkemään myös nykyisen "tieteellisen maailmankuvan" paradigman monet ongelmat sekä rajoitukset, ja sen vuoksi hänellä on lukuisia muitakin vaihtoehtoisia malleja miten nähdä maailma.
Vain todelliset boddhisattvat ovat näiden lapsellisten PR-pelien yläpuolella. Vain he pystyvät missä tahansa paineessa keskittymään omaan tehtäväänsä tällä planeetalla. Vain todellinen boddhisattva tarjoaa (liian) yksinkertaisia ratkaisuja käytännön ongelmiin.
Vankkumattomassa kamppailussaan tasa-arvon puolesta boddhisattva Hakkarainen on valmis haastamaan mitkä tahansa valtainstituutiot tai perinteet. Olivatpa ne kuinka voimakkaita tahansa. Tämä näkyy selkeästi myös naispappeuskysymyksessä.

"Helsinki on täynnä hörhöjä."
Oikeassa mielentilassa ollessa, tämä on todella syvällinen kritiikki viimeisten 200 vuoden kaupungistumisesta, teollistumisesta sekä näiden vaikutusta yksilöiden psyykkeeseen suurkaupungeissa. Tämänkaltaiseen syvälliseen sekä kokonaisvaltaiseen tiivistelmään pystyy vain suuri ihminen, joka on mennyt syvälle itseensä ja vapautunut täysin egon vankilasta, sekä myös syvällisesti tutustunut yhteiskuntatieteisiin.

Toivottavasti olen onnistunut todistamaan, että Teuvo Hakkarainen on ainakin jonkintason boddhisattva, kuten ovat myös kastemato tai voikukkakin.

Ollaan myös kiitollisia siitä että meillä on 199 klovnia sekä yksi boddhisattva arkadianmäellä, joiden toilailuille voimme miltei päivittäin nauraa. Nykyään kuulee paljon valitusta TV-komedioiden huonosta laadusta. Arkadianmäki on kuitenkin todiste siitä, että laadukkaasta huumorista pitää maksaa tarpeeksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Juhani Penttinen

Mikäpäs Teuvossa ? Arkadianmäen rehellisin henkilö. On se mikä on eikä teeskentele olevansa muuta. Pakko nostaa karvahattuani vaikka puolueestaan en muuten perustakaan kovin paljon.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Teuvossa on sympaattiset aspektinsa, mutta että rehellisin? Mielenkiintoinen määritelmä. Voi tietysti miettiä, kuinka totta hän puhuu, kun antaa moneen kertaan ristiriitaisia tietoja naisistaan, moottoripyörähurjasteluistaan, poissaoloistaan, juomisistaan, lepäilystään pois työstä "hauiskivun" vuoksi pitkän aikaa itsenäisyyspäiväkinkereiden jälkeen.

Rehellinen raitis, harras uskovainen, jolle ei ole ongelma varastaa kirkosta kirkkohopeita, viiniä ja kolehtikolikoita ja vetää kesken työviikon naamat ja seurustella alamaailman baareissa kun pitää hallussaan kansanedustajuuteen liittyviä tärkeitä tietoja.

Rehellisyyttä on niin monenlaista.

Juhani Penttinen

#7

Varaskin voi olla rehellinen.Dostojevski: Rehellinen varas

Edustakuntatyöskentelyä tarkoitin lähinnä.

Mikä velvollisuus hänellä on raportoida yksityiselämästään. 7-päivää lehden toimittajille ei tarvitsekaan totuutta puhua - ei rehellisyys ole naiviutta.

Vuosikymmenien vanhojen rikosten esille vetäminen on ala-arvoista ja sotii oikeusjärjestelmämme periaatteita vastaan. Samoin avoimesti myönnetylle alkoholiongelmalla piikittely..

Käyttäjän LauriBlomberg kuva
Lauri Blomberg Vastaus kommenttiin #10

Onko Teuvossa jotain vikaa? Enkä yhtään kiistäkään sitä etteikö hän sanoisi suoraan sitä mitä ajattelee. Kunnioitan sitä ominaisuutta jokaisessa ihmisessä.

Mutta täysin toinen kysymys on, onko "rehellisyys" ainut standardi jonka mukaan meidän tulisi arvioida ihmisiä? Entä rehellisyys itseään kohtaan? Toisin sanoen, kuinka tarkasti omat sisäiset mallit vastaavat sitä kuinka ulkoinen ja sisäinen maailma toimivat? Entä Empatia? Mitkä olisivat rationaaliset kriteerit arvioida julkisen alan työntekijää? En itse näe, että epämääräinen "rehellisyys" riittäisi...

Ja toivon ettei kukaan saanut sitä väärinkäsitystä että katsoisin pahalla silmällä hänen sosiaalista elämäänsä. Koska mielestäni miehen jolla on paljon vastuuta tulisi osata rentoutuakin täysillä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kuvasi ilmentämän viherliberalistisen habituksen perusteella tehty alkuperäinen johtopäätös blogimerkintäsi sarkastisuudesta kyseenalaistui tuon seitsenminuuttisen haastattelun johdosta, sillä kieltämättä Teuvo pärjäsi aika hyvin.

Tosin haastattelijatkin osasivat ottaa asian rennon humoristisesti.

Käyttäjän LauriBlomberg kuva
Lauri Blomberg

Anteeksi, asetitko tekstiin ennakko-oletuksia minun kuvani perusteella? :D

Käyttäjän AnttiKorhonen1 kuva
Antti Korhonen
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä ja ensimmäinen edellytys on kirjoitetun sarkasmin kielellisen asun edes jonkinasteinen avattavuus. Ettei mene sellaiseksi kuin ku.en viuluus???????

Käyttäjän LauriBlomberg kuva
Lauri Blomberg

Kiitos, korjaan kielellisen asun tämän illan aikana. Tuossa on monta virhettä, ja minun olisi pitänyt tarkistaa kieliasu ennen kuin vain viskasin tuon tänne.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

En tarkoittanut sinun blogiasi joka on kai kieliasultaan ihan ymmärrettävä vaan Korhosen blogia joka on sinun blogisi perään postattu.

Käyttäjän LauriBlomberg kuva
Lauri Blomberg Vastaus kommenttiin #15

Ah, kiitos. Siskoni antoi heti palautetta, että yhdestä lauseesta puuttui jopa sana :D Ja muutenkin pilkutus on sattumanvaraista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #16

Suomenkieli on siirtymässä yleiseuppoalaisiin pilkutuskäytäntöihin eli vähempään pilkutukseen.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Mielenkiintoinen blogi sinulla, Lauri.

Blogisi esittelytekstissä on yhden kirjaimen kirjoitusvirhe: "Mikä tahansa näkökulma on vain *subjetiivinen* otos äärimmäisestä monimutkaisuudesta."

Käyttäjän LauriBlomberg kuva
Lauri Blomberg

Kiitos :) Useimmat näistä teksteistä on tehty täysin vitsillä. Nyt pistän tämmöisen puolivakavan jutun, niin siitä syntyy enemmän keskustelua. Noh, se taitaa kertoa mun huumorini tasosta...

Ja kiitti et jaksoit huomauttaa tosta kirjoitusvirheestä.

Käyttäjän LauriBlomberg kuva
Lauri Blomberg

Sinullakin on mielenkiintoisia aiheita blogissasi. Vastasin parilla sanalla kysymykseesi väkivallattomuudesta.

Toimituksen poiminnat